Aγγελίες για Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα 

Οδηγός Αγοράς

Μπορείτε να αγοράστε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ελέγχοντας προσεκτικά το ζήτημα της τιμής ή της ποιότητας του οχήματος. Η αγορά ενός αυτοκινήτου, που έχει αλλάξει αρκετά χέρια οδηγών, σίγουρα απαιτεί αρκετή προσοχή από τον αγοραστή, ώστε να μην χρειαστεί να βάλλει παραπάνω χρήματα από όσα θα κόστιζε ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο. Οι παρακάτω συμβουλές του cardrive.gr πιστεύουμε πως θα σας οδηγήσουν στην αγορά ενός σωστού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου... σώζοντας το πορτοφόλι και την υπομονή σας.

Έρευνα Αγοράς μέσα απο αγγελιες αυτοκινητων

Αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορείτε να κερδίσετε πάρα πολλά χρήματα. Μετά από 3-4 χρόνια ένα νέο αυτοκίνητο έχει χάσει σίγουρα το 30% - 40% της αρχικής τιμής του.

Δυστυχώς στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου συνήθως δεν παρέχεται κάποια γραπτή εγγύηση για κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε ο έλεγχος που θα κάνουμε εμείς ή κάποιος γνώστης του αντικειμένου θα πρέπει είναι εξωνυχιστικός .

Ποτέ μην αγοράσετε το πρώτο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θα βρείτε χωρίς να δείτε αντίστοιχα του. Για να έχετε μια πλήρη εικόνα θα πρέπει να δείτε αρκετά αυτοκίνητα ίδιου μοντέλου με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να καταλήξετε κάπου.

 

Καταλείξτε στο μοντέλο του μεταχερισμένου αυτοκινήτου που θέλετε.

Περιορίστε όσο περισσότερο γίνεται την αναζήτηση σας σε όσο δυνατό λιγότερα μοντέλα γίνεται. Αν δεν είστε ακόμη σίγουρος/η για το πιο μοντέλο καλύπτει τις ανάγκες σας , καλύτερα αφήστε το για λίγο καιρό και ψάξτε το αργότερα. Το να κοιτάτε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων χωρίς να ξέρετε πιο ψάχνετε το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα μετανιώσετε την αγορά σας. Επίσης εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι όσο λιγότερα μοντέλα κοιτάτε τόσο πιο εύκολα κριτήρια σύγκρισης μπορείτε να βρείτε στα μεταξύ τους αυτοκίνητα αφού είναι τα ίδια.

Από ποιόν να αγοράσω, που να αναζητήσω μεταχειρισμένα αυτοκίνητα;

Έχετε 2 επιλογές για την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας. Η μία είναι να το αγοράσετε απευθείας από κάποιον ιδιώτη, και η δεύτερη από κάποια αντιπροσωπεία – μάντρα αυτοκινήτων. Στην πρώτη επιλογή η τιμή θα είναι σίγουρα καλύτερη . Αντιθέτως όμως με την τιμή ο έλεγχος που θα γίνει από εμάς , πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός για το λόγο ότι κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να δώσει κάποια γραπτή εγγύηση για το όχημα του. Στην δεύτερη περίπτωση ο έμπορος – αντιπρόσωπος μπορεί να παρέχει κάποια εγγύηση με το αζημίωτο πάντα… Δεν παύει όμως να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελέγξετε εξίσου καλά το αυτοκίνητο πριν το αγοράσετε.

Το cardrive.gr σας συμβουλεύει τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε:

  • Έλεγχος αυτοκινήτου σε ράμπα(Αν σηκώσουμε το υποψήφιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μας σε μια ράμπα αυτοκινήτων , θα τη βρούμε σίγουρα σε συνεργεία αυτοκινήτων, θα παρατηρήσουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα του αυτοκινήτου. Αυτά που πρέπει να ελέγξουμε είναι: Να μην ξεχειλίζουν από πουθενά λάδια, να μην έχει πρόβλημα ο καταλύτης {το μεσαίο μέρος της εξάτμισης}, να μην είναι τρύπια η τελική ενότητα της εξάτμισης , και τα ελατήρια να είναι σε ανάλογη κατάσταση με τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.)
  • Θόρυβος κινητήρα(Κάποιος μηχανικός αυτοκινήτων κατά προτίμηση δικός σας γνωστός από το παλιό σας όχημα ή το όχημα ενός φίλου σας ή έστω κάποιος άγνωστος μηχανικός με το αζημίωτο πάντα , με ένα άκουσμα του κινητήρα θα μπορέσει να σας πει πάρα πολλά)
  • Φρένα(Ένα απότομο φρενάρισμα σε άδειο δρόμο θα σας δείξει αν γλιστράει το αυτοκίνητο αν σταματάει άμεσα ή αν ακούγονται διάφοροι περίεργοι θόρυβοι)
  • Εξωτερικό αμαξιού – Λαμαρίνες , πάτωμα(Παρατηρήστε σιγά σιγά όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου και δείτε αν υπάρχουν φουσκάλες στο χρώμα ή γενικά αν έχει σκουριάσει κάπου κάποια λαμαρίνα .Μη διστάσετε να πείτε τον πωλητή ότι έχει προέρθει από ατύχημα. Η Υγρασία επίσης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε προβλήματα μηχανικά και ηλεκτρολογικά , οπότε εξετάστε καλά το ζήτημα.)
  • Βιβλίο Service(Ότι και να σας λέει ο ιδιώτης ή ο έμπορος το βιβλίο service πιστοποιεί τις οποιεσδήποτε ενέργειες μηχανικού έχουν γίνει στο αυτοκίνητο, καθώς και το πόσο συχνά γινόταν οι προβλεπόμενες συντηρήσεις.
  • Test Drive(Απαραίτητο είναι ένα καλό τεστ οδήγησης πριν αποφασίσετε για την αγορά σας. Δοκιμάστε τα όλα, δεν χρειάζεται να διστάζετε επειδή είναι δίπλα σας ο Πωλητής. Όπως αυτός πουλάει , εσείς αγοράζετε.)

Τιμή για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Μην ψάχνετε πάντα για το φθηνότερο μεταχειρισμένο. Όταν πρόκειται για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, «καλύτερη διαπραγμάτευση» δεν σημαίνει απαραίτητα και το φθηνότερο.

Η αξία ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βασίζεται στα διανυθέντα χιλιόμετρα, την αξιοπιστία, την απόδοση και τη δημοτικότητα του. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να ψάξετε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε καλή κατάσταση και λογική τιμή.

Αν έχετε δίλλημα σχετικά με την επιλογή μεταξύ ενός σχετικά φθηνού αυτοκίνητου που μπορεί να έχει ένα ατύχημα στο παρελθόν ή ναι είναι κακό συντηρημένο ή να χρειάζεται κάποια επισκευή, κλπ και ενός πιο ακριβού που να είναι σε άριστη κατάσταση, επιλέξτε χωρίς αμφιβολία το πιο ακριβό. Βραχυπρόθεσμα θα δείτε πως θα εξοικονομήσετε χρήματα από μελλοντικές επισκευές που θα προκύψουν στο φθηνότερο μοντέλο.

Πολύ χαμηλή τιμή σχετικά με την πραγματική αξία ενός μεταχειρισμένου θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις και σε εγρήγορση προκειμένου να διαπιστώσετε αν πρόκειται για αληθινή προσφορά ή προβληματική περίπτωση.

Επίσης θέστε όρια στον εαυτό σας όσον αφορά το πόσα χρήματα θέλετε και μπορείτε να πληρώσετε για ένα μεταχειρισμένο. Η όλη διαδικασία για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να είναι χρονοβόρα και αγχωτική και κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να αντισταθείτε στον πειρασμό να αγοράσετε κάποιο ακριβότερο μεταχειρισμένο από τα χρήματα που πραγματικά μπορείτε να διαθέσετε.

 

 

Pin It